zo maak je sporten terug fijn
Fitness,  Sporten

Zo maak je sporten terug fijn

Als je net als ik regelmatig gaat sporten, dan kan het al eens gebeuren dat er wat sleur in je sportroutine komt opduiken. En geloof me vrij, dat is hier al meer dan één keer gebeurt. Dat ik bij mezelf dacht, “bah, moet ik nu gaan sporten?” En dus bedacht ik voor mezelf een paar trucjes om mijn work-outs in de sportschool terug fijn te maken.

sporten terug fijn maken

9 tips om sporten in de sportschool terug fijn te maken

Als je regelmatig gaat sporten, dan ben je het vast wel al eens tegengekomen. De zin om te gaan ontbreekt volledig. En alles aan de sportschool steekt tegen. Als je dan over heel veel karakter beschikt ga je toch. En bestaat de kans dat het fijne gevoel dat je nadien krijgt voor een omkeer zorgt. Maar niet iedereen heeft zoveel karakter. Ik ook niet trouwens 😉 En dus pas ik op zo een momenten een aantal andere dingen toe die het sporten in de sportschool toch terug fijn maken.

Zorg voor afwisseling

Dit doe ik zelf op heel veel manieren. Door bijvoorbeeld mijn work-out te starten met een ander cardiotoestel dan gewoonlijk. Dan ga ik bijvoorbeeld eens roeien als opwarming in plaats van op te warmen op de cross-trainer. Maar ook daarna wissel ik regelmatig oefeningen af. Zodat eigenlijk elke week mijn work-outs er anders uit zien. De ene week doe ik bijvoorbeeld buikspieroefeningen. De andere week steek ik er dan weer boksen in. Kortom, varieer in alles waar je in en met kan afwisselen.

Experimenteer met nieuwe oefeningen

Want iets doen dat je daarvoor nog niet deed, dat is altijd wat spannend. En zal er ook voor zorgen dat je terug plezier krijgt in het sporten in de sportschool. Ik haal trouwens heel veel inspiratie voor nieuwe oefeningen in de sportschool zelf. Door rond te kijken en anderen iets te zien doen. Waarna ik denk, oeh dat wil ik ook wel eens proberen 🙂 .

Zet een killer playlist op

Zonder muziek kan ik niet sporten. En ik weet dat ik daar absoluut niet de enige in ben. Ik vul mijn playlist op Spotify dan ook regelmatig aan met nieuwe muziek. En als ik in de sportschool of onderweg een leuk liedje hoor, dan scan ik het even met Shazam. Zodat ik het nadien in Spotify kan toevoegen.

Daag jezelf uit en maak zo sporten in de sportschool terug fijn

Door bijvoorbeeld een spelletje in je oefeningen te steken. Denk bijvoorbeeld maar aan de vorige keer kon ik 30 seconden planken. Dit keer gaan we voor 40 seconden. Of door tijdens de 40 seconden planken zoveel mogelijk keer afwisselend met je handen een bal proberen te tikken. Ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos. En wees maar zeker, ik daag mezelf op deze manier gigantisch vaak uit 🙂 .

Volg eens een groepsles

Uiteraard is alleen gaan sporten fijn, ik ben daar zelf grote fan van. Maar zo nu en dan vind ik het ook wel fijn om eens een groepsles te volgen. Niet alleen leer je daar heel andere dingen. De kans is ook groot dat je er andere mensen leert kennen. En die twee dingen samen maken voor mij vaak het sporten in de sportschool terug fijn.

Ga sporten als er volk in de sportschool is

In de sportschool waar ik ga, is er vaak een groepsles bezig op het moment dat ik ga sporten. Of wordt er personal training gegeven. En ondanks het feit dat ik mijn oefeningen op mezelf herhaal, maakt het feit dat er andere mensen ook aan het sporten zijn het sporten in de sportschool voor mij aangenamer. Omdat je met elkaar eens een blik kan uitwisselen waaruit blijkt dat je allebei aan het afzien bent. Omdat ik er inspiratie uithaal voor nieuwe oefeningen. En omdat ik dan ook wel eens een babbeltje kan doen.

Stel doelen op

Niets werkt zo motiverend als een realistisch en haalbaar doel. Op sportief vlak heb ik er heel wat die ik wil halen. En dat is meteen ook een van de dingen waarom ik krachttraining en sporten in de sportschool zo fijn vind. Je kan zoveel dingen doen en zoveel doelen halen. De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Maar doelen hebben zorgt er ook voor dat je weet waarom je gaat sporten.

Sporten in de sportschool terug fijn maken? Ga voor korte work-outs

Als ik ga sporten is dat best wel voor lange tijd. Want na een uur krachttraining probeer ik regelmatig ook nog even te hardlopen op een loopband. Maar als mijn zin om te sporten wat weg is, dan ga ik eerder voor kortere work-outs. Want langer dan een uur trainen heeft dan totaal geen zin. Sowieso warm ik wel steevast tien minuten op. En daarna doe ik dan bijvoorbeeld enkel een stuk of zes krachtoefeningen. En skip ik het hardlopen. Of ga ik bijvoorbeeld heel kort hardlopen. Totdat ik het sporten in de sportschool terug fijn vind. Dan combineer ik langere krachtoefeningen opnieuw met langer hardlopen 🙂 .

Beloon jezelf

Tja, niets werkt natuurlijk zo goed als een beloning. Vaak zijn dat bij mij trouwens kleine dingen hoor. Zoals bijvoorbeeld dat ik na een goeie sportsessie van mezelf een Vit-Hit mag drinken als beloning. Hebben ze in jouw sportschool water met een smaakje? Dan kan je jezelf bijvoorbeeld belonen met een ander smaakje. Of met een bad na het sporten in plaats van een douche. Of een extra koekje 😉 Kortom, ook hier zijn er weer heel wat mogelijkheden.

Zeg eens, hoe maak jij het sporten in de sportschool terug fijn als het even wat minder gaat?

3 Comments

  • Charlotte

    Eerst terug gaan sporten, tout court, lol. Echt chapeau wat jij doet.
    Mijn drempelvrees voor de fitness is nog niet iets te groot. Wel probeer ik 3x in de week ’iets’ te doen, wat een stevige wandeling of een workout video op YouTube kan zijn. Kleine stapjes misschien, maar altijd beter dan niks, denk ik dan.

    • Evi

      Absoluut, elke vorm van bewegen is prima! En die drempelvrees voor de fitness is nergens voor nodig hoor. Het is vooral belangrijk om er een te vinden waar jij je goed voelt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *