zo maak je sporten terug fijn
Fitness

Mijn fitnessdoelen voor 2024

Ik schreef hier eerder al over mijn hardloopdoelen voor 2024. En aangezien ik naast hardlopen ook nog steeds minstens twee en vaak zelfs drie keer in de week aan krachttraining doe, leek het me wel fijn te zijn om ook mijn fitnessdoelen voor 2024 even te delen.

Mijn drie fitnessdoelen voor 2024

Al een aantal jaar volg ik personal training. Wat ooit begon als een manier om gewicht te verliezen is intussen vooral een me-time moment geworden. En de manier voor mezelf om voor een sterker lichaam te zorgen. Dat sterkere lichaam merk ik trouwens op tal van vlakken. Ik kan Tuur intussen een pak makkelijker opheffen. En ook andere fysieke dingen kosten me veel minder moeite. Al blijft gewicht verliezen altijd mooi meegenomen natuurlijk 😉 .

Dat mijn personal trainer me iedere week opnieuw uitdaagt om mijn grenzen op te zoeken en te verleggen is iets wat ik ook absoluut nodig heb. Want uit mezelf ga ik dat op sportief vlak niet zo gauw doen. Dus ja, personal training en krachttraining, ik kan niet zonder. En dus stelde ik ook hier voor mezelf enkele doelen op.

Een push-up doen

Oftewel pompen. Ik kan dat niet. Al moet ik wel toegeven dat het intussen al beter is dan een paar maanden terug. Maar echt volledig pompen op handen en voeten, dat kan ik dus (nog) niet. En omdat ik dat ongelooflijk graag wel zou kunnen, ga ik het me al doel stellen. Zodat ik er dit jaar stevig werk van ga maken en tegen het einde van het jaar minstens 1 keer op handen en voeten ga kunnen pompen.

Een van mijn fitnessdoelen voor 2024: een pull-up

Ik vind dat ongelooflijk bad-ass als je dat kan, zeker als vrouw. Want een pull-up is verre van makkelijk. En dus wil ik er dit jaar ook werk van maken om dat aan te leren. Makkelijk? Verre van! Maar ik weet intussen dat niets – tenzij je blessures hebt – onmogelijk is als je maar genoeg oefent. Ik weet dus wat gedaan de komende weken en maanden in de fitness 😉 .

Een pistol squat uitvoeren

Het ding waar ik al jaren stiekem van droom. En wat verdomd moeilijk is om te doen. Maar dat neemt niet weg dat ik er dit jaar verder werk wil van maken. Ik ben er ook zeer realistisch in en weet heel erg goed dat de kans dat ik dit jaar ook effectief een pistol squat ga kunnen uitvoeren niet heel groot is. Maar dat neemt niet weg dat ik het wil blijven proberen. En er wil blijven op trainen!

Wat zijn jouw fitnessdoelen voor 2024?

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *