Hardlopen

New running shoes

Nog 4 lessen en de eerste Start to run reeks zit erop. Wat wil zeggen dat ik binnen twee weken zowat 5km kan lopen op +/- 30 minuten tijd. Woopwoop! Echter, ergens rond les 15 begon ik last te krijgen van mijn knie tijdens het lopen. Nu zijn blessures en dan vooral scheenbeenvliesontstekingen me niet vreemd, maar last van mijn knie dat had ik nog nooit gehad. Geen idee van waar die last kwam tot mijn lief fijntjes opmerkte dat ik nu wel al een hele poos met dezelfde schoenen aan het lopen was en ze misschien hun beste tijd gehad hadden?

Tja, dat zou natuurlijk goed kunnen. Een loopschoen vervang je normaal gezien rond de 1.000km. Maar daarvoor dien je natuurlijk de kilometers een beetje bij te houden. Raad eens wat ik totaal niet gedaan heb … 🙂

Op een zatermiddag – terwijl zoonlief zijn middagdutje deed – bracht ik het Runner’s Lab in Zaventem een bezoekje. En ja hoor, daar werd het bevestigd: de pijn aan de binnenkant van mij knie kwam door versleten loopschoenen. Een footscan en tal van sprintjes met aan mijn voeten allerlei modellen op hun loopmat later was ik een nieuw paar loopschoenen van Brooks rijker. Een paar dat me precies daar waar ik het nodig heb ondersteuning biedt! Intussen heb ik er al een flink aantal lessen met gelopen en ben ik er absoluut zot content van  🙂

Goed gevonden trouwens van Runner’s Lab: in hun winkel zie je amper schoenen uitgestald staan. Op die manier vermijden ze dat klanten schoenen kiezen op basis van de kleur / uitzicht in plaats van op de vereiste ondersteuning. Al vind ik dat die van mij wel nog steeds een flashy kleurtje hebben 😉

Tip: mocht jij binnenkort in een speciaalzaak loopschoenen gaan kopen, neem dan zeker en vast je oude paar mee. Op basis van de slijtage kunnen ze meteen zien waar je meer ondersteuning nodig zal hebben.

11 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *